SimplYoga

SimplYoga werd opgericht door Nathalie, een ervaren Ashtanga yoga beoefenaar die zich liet inspireren door haar reizen in Azië. In Rishikesh, Noord India verdiepte ze zich in de Hindoeïstische filosofie waar ze ook haar eerste Hatha Yoga 200RYT (registered yoga teacher diploma) behaalde. Dit jaar beëindigde ze met succes haar 300h Vinyasa teacher training met 200RYT bij AntwerpYoga. Vandaag verdiept ze zich in de 5 Elementen, Meridian & Fascia Therapie van Yin Yoga en heeft ze als doel om hier ook een YIN YANG 200RYT te behalen.

Ze wil haar passie graag doorgeven aan iedereen die net als zij op zoek is naar ontspanning en evenwicht in deze drukke Westerse maatschappij. Hieruit is SimplYoga ontstaan. Nathalie biedt samen met haar team gevarieerde lessen aan zoals Ashtanga, Hatha, Vinyasa, Yin Yoga, Beginners Yoga en meditatie. Op termijn zullen er ook nog workshops aangeboden worden in de SY Shala in Boom.

Waarom Yoga ?

Wij zijn van mening dat iedereen iets aan Yoga kan hebben. Je hoeft niet flexibel of ervaren te zijn, je begint zoals je bent. Na enkele lessen zal je de evolutie bij jezelf zowel mentaal als fysiek ondervinden.

Voordelen van yoga :
* een yogasessie wakkert enthousiasme aan
* er wordt lichaamsbewustzijn gecreëerd
* nek-, schouder- en rugklachten verminderen en kunnen zelfs verdwijnen
* stress vermindert
* het immuunsysteem wordt versterkt
* yoga heeft een zeer positief effect op het hart, de longen en de bloedsomloop
* tijdens een yogales worden de gewrichten gesmeerd
* deelnemers worden flexibeler en sterker
* yoga geeft je meer zelfvertrouwen

Wat is yoga ?

'Yoga is het stopzetten van de verdeelheid van de mind' (vrij vertaald). Met andere woorden zorgt yoga voor de ontwikkeling van een heldere, ontspannen en creative geest. Yoga brengt evenwicht en activeert de zelfhelende kracht in het lichaam. Het beoefenen van Yoga draagt bij tot deze innerlijke evolutie. Maar ook op fysiek niveau zal Yoga je lichaam sterker, mooier en gezonder maken. Er goed uitzien is niet het belangrijkste, maar je goed in vel voelen helpt je pas vooruit. Er wordt verwezen naar het evenwicht tussen tegengestelde concepten. In deze yoga (net als in het hele leven) kom je allerlei tegenstellingen tegen zoals inademen en uitademen, aanspannen en loslaten, mannelijk en vrouwelijk, zon en maan en beweging en stilte.Yoga betekent 'verenigen' of 'beheersen' en het gaat hierin dus om het verenigen van de tegenstellingen die je in je beoefening tegenkomt.

Nog geen ervaring met yoga ?

Kom gewoon langs en wij helpen je verder !

Onze wekelijkse lessen vinden plaats in een warme, gemeenschappelijke en familiaire sfeer.

Oorspronkelijk was yoga in India enkel voor mannen! Vrouwen mochten niet eens yoga doen. Mannen (en vrouwen), wees welkom voor een yogales !