ADEMWERK


Ademen doe je onbewust en dat is fijn. Het bijzondere is dat je ademen ook bewust kunt doen zoals met de verbonden ademhaling.

Als je verbonden ademt dan gaat je lichaam mee in een natuurlijke flow. Je kunt het niet meer vasthouden en/of uitstellen. Als je levensmoe bent en amper ademt, dan ontdek je tijdens een ademsessie wat het met je doet als je wel het leven aandurft te gaan. 

Maar wat is de verbonden ademhaling dan precies? 

De verbonden ademhaling betekent dat je de inademing verbindt aan de uitademing. Je opent als het ware je ademhalingssysteem. Je krijgt meer zuurstof binnen dan normaal, wat van alles losmaakt in je hoofd en lijf. Er kunnen emoties, angst of oude pijn loskomen. De truc is dat je deze accepteert door er simpelweg doorheen te ademen.

Met een verbonden ademhaling laat je de pauze die er normaal tussen een in- en uitademing is weg. Je verbindt de inademing en uitademing dus met elkaar en bent continu aan het ademen. Met inademen, adem je zuurstof, oftewel levensenergie, in. Uitademen staat voor loslaten. Als je wacht met uitademen, houd je vast aan negativiteit. Dit zorgt ervoor dat je lichaam verkrampt. Als je die pauzes weglaat, gebeurt er iets bijzonders.

Wachten met uitademen betekent dat je wacht met loslaten. Vasthoud aan negativiteit. Mensen die bang zijn om los te laten doen dit vaak. Bij astma zie je dit patroon veel. Waarom zou je vasthouden aan je ellende? Uitademen is loslaten. Als je wilt vasthouden, dan verkrampt je lichaam. Je lichaam wil zuurstof uitademen om weer verse lucht in te ademen. Angst blokkeert: Angst blokkeert je leven, je doelen, je relaties, je gevoel , je emoties, je denken je zijn Angst is een beschermingssysteem van ons brein. 

Verbonden ademhalen zorgt ervoor dat je fysiek, mentaal en emotioneel in je kracht kunt staan. Hierdoor ervaar je meer plezier, blijheid en ruimte in jezelf. Een prachtige oefening die je dieper in contact met jezelf brengt. Je ruimt letterlijk de opgekropte emoties zoals angst, woede of verdriet op. Je zult merken dat die nare lichamelijke klachten daardoor ook verminderen of zelfs verdwijnen. Je lijf kan weer ontspannen. Minder 'kramp' in je lijf betekent ook weer minder kramp in je gedachten en denken. Je kunt ook heel fijne emoties ervaren tijdens deze oefening. Bijvoorbeeld gevoelens van liefde, voor jezelf en voor de mensen om je heen.


Begeleiding door Sarah, danseres, Yogi, Hatha Yogaleraar & ademcoach. Ze verliet ooit haar vaderland en leefde jaren in Mexico. Intussen terug in eigen land en een vaste Yogaleraar van SimplYoga. Haar positieve, opbeurende energie, maar vooral ook de rust die ze uitstraalt moedigt je aan om haar gerichte tips op je ademhaling uit te proberen. Zij is de geknipte Ademcoach om je te begeleiden met de juiste technieken in deze interessante workshop!