'OOG YOGA' 

zo, 6 okt. 2024 14:00–17:00


In onze Westerse samenleving ontvangen onze ogen vaak een overdosis aan visuele prikkels. Het aantal uren waarin ze blootgesteld zijn aan computer-, smartphone- en tv-schermen, kunstlicht, … is vaak hoog. De kijkafstand is vaak kort. Ook door andere vormen van stress kunnen de ogen en oogspieren onder spanning komen te staan. Deze factoren kunnen leiden tot wazig zicht, achteruitgang van het zicht, irritatie van de ogen, …
Oogtechnieken bestaan al duizenden jaren. In deze workshop leer je eenvoudige, doeltreffende methodes om oogklachten te verzachten en te verminderen. Ze kunnen het zicht verbeteren of volledig herstellen bij (leeftijdsgebonden) verziendheid, bijziendheid en astigmatisme. Ook problemen van traankanaal, vermoeide ogen, droge ogen, cataract, glaucoom, dubbel zicht, .... kunnen deels of helemaal opgelost worden.


Afhankelijk van de duur van de workshop en de vragen/ oogproblemen van de deelnemers, wordt uit onderstaande een keuze gemaakt.

  • Korte theoretische uitleg over functie van het oog incl. werking van de spieren.
  • Algemene relaxatietechnieken
  • Relaxerende oogtechnieken: palmen, perifeer zicht ontwikkelen, long swing, extreme close up, shiften, (oog)massage, ….
  • Tips voor het werken aan een computerscherm
  • Onder de aandacht brengen van spanningen in het bewustzijn. Ogen laten spanningen los als spanningen in het bewustzijn worden losgelaten.

Belangrijk: Breng je lenzenhouder/ brillendoos mee naar de workshop. De oogtechnieken worden zonder hulpmiddelen toegepast.


Begeleiding : Katty Reniers is lic. Kinesitherapie – KULeuven. 

Sinds 2015 is zij eigenaresse van Alive and flowing in Mechelen, een kleinschalig centrum voor yoga & meditatie, oogyoga en vocal coaching. Zij werkt met enthousiasme om de wijsheid en kennis van deze praktijken en helingmethodes te verspreiden. Extra training: Reiki master, shiatsu.

www.aliveandflowing.com 

Prijs: 75€