Release...

Yin Yoga

Met Yin geef je jezelf alle tijd om te voelen en om los te laten. 'Dat is zeker in deze hectische, gestreste tijd een enorme luxe.' En hoewel Yin-houdingen niet altijd comfortabel voelen, is dát juist de oefening: leren hoe je in een ongemakkelijke situatie toch kunt loslaten en ontspannen.

Hoe vaker je Yin doet, hoe kleiner de fysieke ongemakken worden. En hoe groter het meditatieve effect. 'Zo creëer je ruimte: in je lijf, je hoofd en in je leven.

Het 'navoelen' na een intense pose is een bijna euforische ervaring: 'De reset die ontstaat na een houding, wanneer afvalstoffen in beweging komen en je voelt hoe je jezelf energetisch voedt; dat is magisch. De energie stroomt letterlijk weer vrijuit door je hele lichaam. Dat kan leiden tot een emotionele of energetische ontlading.

Fysiek gezien zorg je er met Yin voor dat de geleiachtige substantie in je lichaam, de fascia, wat vloeibaarder wordt. En dat is zeker met onze veelal zittend levenswijze heel gezond. Want vastzittend bindweefsel kan leiden tot allerlei pijnklachten. Yin is daarmee zowel emotioneel als fysiek een heerlijke methode om jezelf ontspannen en soepel te houden.

Relax, Release, Renew (Restorative)

Restorative yoga helpt je beter te ontspannen, geeft je een dieper gevoel van relaxatie en verlaagt je stressniveau. Met de hulp van dekens, blokjes en bolsters gaan we ons lichaam in een ondersteunende, comfortabele en ontspannen houding leggen. Dit is prima als je herstellend bent van een ziekte, last hebt van chronische klachten, te maken hebt met een burn-out of gewoon vermoeid bent. Het helpt je om op een vriendelijke manier de weg naar binnen te vinden om de rust die zich daar (uiteindelijk) bevindt op te zoeken. Deze les heeft dus een relatief rustig en meditatief karakter.

Class trainer: Nathalie

Teacher, Owner & Founder SimplYoga