Summer Chill

Summer Chill

Laat je wegzinken in de stilte van Yin. Neem de tijd om te luisteren naar de geluiden om je heen. Hoor de vogels, laat de wind waaien langs je neus, luister naar het gezoem en het gekraak in de achtergrond. Laat dit op je inwerken en neem waar.

Level beginner & gevorderd

Yin 

Yin Yoga is gebaseerd op de meridianen van de Chinese Yin leer en de 5 natuurelementen. In deze les worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lichaam niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lichaam beter te voelen die we tijdens de les in evenwicht brengen met onze geest. De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van het bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken hierdoor soms negatieve spanningen los. Yin Yoga zorgt voor een kalmerend effect en voor een beter evenwicht tussen lichaam en geest. Het reguleert de energie in je lichaam en verhoogt de flexibiliteit. Elke les is anders en gebaseerd op een thema.

Yin Flow

Het is een Yoga les waarin we zoals bij een gewone Yin Yoga diep stretchen met lang aangehouden poses maar waarin we ook nog een klein beetje bewegen (we cirkelen en kronkelen met ons lijf ) zonder kracht of grote inspanning. Je zit hierdoor meer in je lijf en minder in je hoofd. Het gevoel dat je hebt tijdens een Yin Flow les is dat alles, zoals blokkades, in jouw lichaam beetje bij beetje loskomt. Deze les heeft een relatief rustig en meditatief karakter.

Relax, restore, release

Yin yoga helpt je ook beter te ontspannen, geeft je een dieper gevoel van relaxatie en verlaagt je stressniveau. Met de hulp van dekens, blokjes en bolsters gaan we ons lichaam in een ondersteunende, comfortabele en ontspannen houding leggen. Dit is prima als je herstellend bent van een ziekte, last hebt van chronische klachten, te maken hebt met een burn-out of gewoon vermoeid bent. Het helpt je om op een vriendelijke manier de weg naar binnen te vinden om de rust die zich daar (uiteindelijk) bevindt op te zoeken. Deze les heeft dus een relatief rustig en meditatief karakter.

Class trainer: Nathalie

Teacher, Owner & Founder SimplYoga