Yin & Release

Level beginners & gevorderd

  • Iedere dinsdag 19u-20u15

  • donderdag in oneven weken 20u30-21u15

Met Yin geef je jezelf alle tijd om te voelen en om los te laten. 'Dat is zeker in deze hectische, gestreste tijd een enorme luxe.' En hoewel Yin-houdingen niet altijd comfortabel en ontspannen voelen, is dát juist de oefening: leren hoe je in een ongemakkelijke situatie toch kunt loslaten.

Hoe vaker je Yin doet, hoe kleiner de fysieke ongemakken worden. En hoe groter het meditatieve effect. 'Zo creëer je ruimte: in je lijf, je hoofd en in je leven.

Het 'navoelen' na een intense pose is een bijna euforische ervaring: 'De reset die ontstaat na een houding, wanneer afvalstoffen in beweging komen en je voelt hoe je jezelf energetisch voedt; dat is magisch. De energie stroomt letterlijk weer vrijuit door je hele lichaam. Dat kan leiden tot een emotionele of energetische ontlading.

Fysiek gezien zorg je er met Yin voor dat de geleiachtige substantie in je lichaam, de fascia, wat vloeibaarder wordt. En dat is zeker met onze veelal zittend levenswijze heel gezond. Want vastzittend bindweefsel kan leiden tot allerlei pijnklachten. Yin is daarmee zowel emotioneel als fysiek een heerlijke methode om jezelf ontspannen en soepel te houden.