Yin

Level beginners en gevorderd 

Yin Yoga is gebaseerd op de meridianen van de Chinese Yin leer en de 5 natuurelementen. In deze les worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lichaam niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lichaam beter te voelen die we tijdens de les in evenwicht brengen met onze geest. De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van het bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken hierdoor soms negatieve spanningen los. Yin Yoga zorgt voor een kalmerend effect en voor een beter evenwicht tussen lichaam en geest. Het reguleert de energie in je lichaam en verhoogt de flexibiliteit. Elke les is anders en gebaseerd op een thema.

Relax & Renew

Yin yoga helpt je ook beter te ontspannen, geeft je een dieper gevoel van relaxatie en verlaagt je stressniveau. Met de hulp van dekens, blokjes en bolsters gaan we ons lichaam in een ondersteunende, comfortabele en ontspannen houding leggen. Dit is prima als je herstellend bent van een ziekte, last hebt van chronische klachten, te maken hebt met een burn-out of gewoon vermoeid bent. Het helpt je om op een vriendelijke manier de weg naar binnen te vinden om de rust die zich daar (uiteindelijk) bevindt op te zoeken. Deze les heeft dus een relatief rustig en meditatief karakter.

Meditatie

Het doel van meditatie is vrij concreet, namelijk je state of mind op een manier focussen, dat je je richt op hetgeen wat belangrijk is in het nu-moment. Door je bewust te focussen op wat nu belangrijk is, help je je brein actief om je gedachten te rangschikken. Tegelijkertijd leidt het tot een vergroting van je focus, meer scherpte en productiviteit.