EASY FLOW

Beginners

Karakteristiek voor Easy Flow Yoga is de zachte en vrijere benadering van de houdingen. De lessen zijn meer ontspannend door de afwisseling van dynamische en statische houdingen. Hierdoor is de belasting voor je lichaam beperkt en zijn de lessen fijn voor beginners en gevorderden. Centraal in de les staat de continue beweging van de ene yogahouding naar de volgende in een rustige en zachte 'flow', ondersteund door je ademhaling. Door de rust en zachtheid van de Easy Flow Yoga oefeningen, is deze yogales ideaal voor jou als je fysieke beperkingen hebt. Ook als je zorgvuldig met je energiebalans wilt omgaan en jezelf lichamelijk niet teveel wilt uitdagen kun je meedoen met Easy Flow Yoga. 

VINYASA 

Alle levels

 FLOW

Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga en is momenteel de meest voorkomende maar ook de jongste yogastijl die afgeleid is van Ashtanga Yoga. Vinyasa staat ook wel bekend als Flow yoga: Je flowt als het ware in één sequence, op muziek en op het ritme van je ademhaling, van de ene naar de andere houding. Elke Vinyasa yogales ziet er anders uit met de nadruk op een bepaald thema of deel van het lichaam, opbouwend naar een meer uitdagende houding. Bepaalde houdingen hebben meerdere opties die deze Yoga les toegankelijk maakt voor iedereen. Dus zeker ook voor beginners !


 ALIGNMENT

In deze les ligt de focus op goede lichaamshouding (alignment), ademhaling, kracht, souplesse en concentratie. Deze les ligt qua tempo en intensiteit lager dan een standaard flow les waarin Vinyasa's optioneel zijn.Deze les is uitermate geschikt voor beginners, mensen met (oude) blessures en voor wie zachter en rustiger met zijn lijf wil omgaan. Gevorderde yogi's kunnen deze les goed gebruiken om zich in gekende houdingen te gaan verdiepen met de daarbij nodige modificaties.


BODY WORK OUT

We leggen de focus op kracht en flexibiliteit maar ook op je bovenlichaam, je kern en je beenspieren. Veel van de houdingen die je doet zijn geleend uit de Ashtanga Yoga stijl en kunnen je als Ashtanga liefhebber helpen in het groeien en verbeteren van je houdingen. Het is niet alleen een goede aanvulling voor de Ashtanga yoga stijl die fysiek veel van je kan vragen, maar het is ook een goede basis voor elke andere Yoga stijl of voor als je gewoon een goede body work-out nodig hebt.  Geschikt voor alle levels maar zweten hoort bij de les!

YIN 
Alle levels

In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lichaam niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lichaam beter te voelen die we tijdens de les in evenwicht brengen met onze geest. Deze les heeft dus een relatief rustig en meditatief karakter. De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van het bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken hierdoor soms negatieve spanningen los. Onze lessen zijn gebaseerd op de meridianen van de Chinese Yin leer en de 5 natuurelementen.

RELAX & RENEW

Alle levels

Met de hulp van props zoals ooglapjes, dekens, blokjes en bolsters leggen we ons lichaam in een ondersteunende, comfortabele en ontspannen houding. In één sessie liggen we niet meer dan in 5 verschillende houdingen. Deze les is prima te volgen als je herstellend bent van een ziekte, last hebt van chronische klachten, te maken hebt met een burn-out of gewoon vermoeid bent. Het helpt je om op een vriendelijke manier de weg naar binnen te vinden om de rust die zich daar (uiteindelijk) bevindt op te zoeken.

YIN YANG 

Alle levels 

Alles bestaat uit Yin en Yang. Yin slaat op de maanenergie, de vrouwelijke energie, rust, het intuïtieve. Yang slaat op de zonne-energie, de mannelijke energie, actie, dynamiek. In onze drukke Westerse maatschappij waar iedereen zich haast van het een naar het ander en geleefd wordt door zijn agenda, overheerst de yang energie. Veel mensen voelen dan ook dat hun lichaam niet meer in evenwicht is. We zijn continu gejaagd, leven meer in ons hoofd. Met Yin en Yang Yoga proberen we beide energieën in balans te brengen.De les start met een aantal rustige Yin houdingen die werken op een diepe stretch. Daarna gaan we over naar een Yang Hatha Flow waarbij we de energie in ons lichaam activeren en sluiten terug af met Yin en een heerlijk ontspannende savasana. Deze les kan gevolgd worden door deelnemers van alle niveaus, van beginner tot geoefende yogi.

ASHTANGA 
Level gevorderd


BASIC

Je hoeft in deze les niet flexibel of zéér ervaren te zijn. Ashtanga is een dynamische vorm van Yoga met vaste reeks. Je neemt tijdens de les een gevarieerd aantal houdingen aan die je vasthoudt met de 'ujjayi ' ademhaling. Na elke houding beweeg je door naar de volgende houding. We tonen je de correcte manier om te ademen en leren je de oefeningen zoals bv. Surya Namaskar A & B (zonnegroet), staande houdingen, zittende houdingen en afsluithoudingen. Dankzij deze les leer je de grenzen van je eigen lichaam beter kennen en verleg je ze ook stap voor stap.


HALF PRIMARY

Ben je al ver gevorderd in je Ashtanga Basic practice, dan kan je in deze les je grenzen nog iets verder verleggen. De (Vinyasa's) overgangbewegingen tussen de houdingen zorgen ervoor dat je lichaam voldoende warm wordt en blijft. Zweten hoort dus bij de les. Deze sessie duurt langer omdat we meer afsluithoudingen beoefenen. Op fysiek niveau bouw je zowel kracht als flexibiliteit op en werk je aan je uithoudingsvermogen.

Heb je nog een vraag, dan helpen we je zo goed mogelijk verder na je bericht.