DETOX WEEKEND 

Amonines (Belgische Ardennen)

4-6 oktober 2024

Ben je toe aan een lichamelijke en geestelijke grote schoonmaak, dan is dit echt wat voor jou. Op onze serene en gezellige locatie in de Ardennen word je een weekend lang in de watten gelegd door Nathalie, die jou zal begeleiden in het detox proces. Het is geen streng detox weekend waar het alleen draait om gewichtsverlies en citroenwater, maar vooral een weekendje weg waar je ongelofelijk veel inspiratie gaat opdoen voor een gezonde levensstijl, fysiek en mentaal. Een driedaagse waar je je bewust wordt van patronen en zal voelen welke je echt wilt doorbreken.

Detox betekent 'ontgifting'. Detoxen helpt je om de afvalstoffen het lichaam uit te kunnen werken. Het afvoeren van afvalstoffen is nodig, omdat we vandaag de dag aan veel stoffen blootgesteld worden die onze gezondheid niet ten goede komt. Ook al wordt detoxen vaak geassocieerd met het voor- en het najaar kun je detoxen in elk seizoen, want het is altijd lekker om even op de reset-knop te kunnen drukken en schone metten te maken met oude gewoontes en een nieuwe weg in te slaan in je leven.

Ook mentaal gezien hebben we af en toe een detox nodig in de vorm van een digitale detox. Het leven gaat tegenwoordig in een razend tempo voorbij en we hebben allemaal te maken met stress, technologie, nog meer stress en sociale media. Zo nu en dan een fysieke en digitale detox inlassen kan dus absoluut geen kwaad!

Voor deze retraite heb je geen ervaring met yoga en meditatie nodig. Iedereen is welkom.

  

PROGRAMMA

Het weekend start om 15:00 uur en eindigt op zondag rond 17:00 uur. We hebben een prachtig uitgebalanceerd programma voor je met inspiratie-talks over Ayurveda, yogalessen, meditatie- & stilte momenten. Ook is er voldoende vrije tijd om heerlijk de natuur in te gaan of om van een Yoga- Thai massage te genieten. Je krijgt heel veel inspiratie voor een goed en gezond leven om daarna mee door te kunnen gaan.

VOEDING

We detoxen op basis van lekkere vegan maaltijden afgestemd op het seizoen. Alles is puur en biologisch en met de meest verse ingrediënten die je maar kunt bedenken. Met dit dieet geef je de spijsvertering rust en krijgt je lever de kans om zijn detoxfunctie optimaal uit te voeren. Bovendien wordt de zuur-base balans in het lichaam hersteld.

INSTRUCTEUR

Nathalie, grondlegger van SimplYoga en een ervaren yoga beoefenaar die zich liet inspireren door haar reizen in Azië. In Rishikesh, Noord India verdiepte ze zich in de Hindoeïstische filosofie waar ze ook haar eerste yoga teacher diploma behaalde. Inmiddels heeft ze al een aantal Yoga docenten certificaten op zak maar het is vooral de ervaring met ruim 15 jaar yogabeweging die haar tot een volwaardig Yogadocent heeft gebracht. Vandaag blijft ze zich bijscholen in Yoga Massage technieken en in de Ayurveda levensleer. Ze deelt haar passie met iedereen die net als zij wil werken aan een gezonde geest in een gezond lichaam en op zoek is naar ontspanning, rust en evenwicht in deze drukke Westerse maatschappij.  

GROEPSGROOTTE

Max. 9 personen!  We vermijden de drukte ;)

Er is geen andere groep op het domein, only us!

ACCOMODATIE

Er zijn 5 éénpersoons - en 2 tweepersoonskamers.

Naast de gastenkamers zijn er de huiskamer, serre, leesruimte, gastenkeuken, meditatieruimte en tuin beschikbaar voor gebruik. 

PRIJZEN

 • 350€ (gedeelde tweepersoonskamer)
 • 400€ (éénpersoonskamer)

INCLUSIEF

 • Twee nachten verblijf in een één- of tweepersoonskamer
 • Alle detox-maaltijden
 • Alle yogalessen, meditaties en inspiratie-talks behorende bij het programma
 • Water, koffie, kruidenthee & fruit
 • Gebruik van alle aanwezige yogamaterialen

EXCLUSIEF

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bedlinnen. Je kan het zelf meebrengen of huren (€ 14 per persoon). 
 • Vervoer van en naar het domein.
 • Detox - Thai Massage 30' - 25€ vrijblijvend op afspraak.

EXTRA INFO

Je bent pas zeker van je plaats na je betaling. 

Plaatsen zijn beperkt.

ANNULERINGSVOORWAARDEN

Wanneer je achteraf beslist om toch niet deel te nemen aan de yoga vakantie stuur je een e-mail naar simplyoga@outlook.be. 

Annuleringen kunnen tot 1 maand voor aanvang aan 50% terugbetaald worden, mits overleg. Nadien is er geen terugbetaling meer mogelijk.

Sowieso worden er GEEN TERUGBETALINGEN gedaan op reiskosten.


ZIT JE NOG MET VRAGEN ?

Stuur een e-mail naar : SimplYoga@outlook.be.