Yin met Pit

Level gevorderd

Iedere dinsdag 20u30-21u30

Deze 'realy Yummie' Yin Yoga sessie is voor wie al een beetje Yin Yoga ervaring heeft en hier zijn grenzen in wil verleggen. Er zit iets meer vuur in de houdingen waardoor je nog dieper kan stretchen en hiermee nog meer energiebanen in je lichaam kan vrijmaken.

Met Yin geef je jezelf alle tijd om te voelen en om los te laten. 'Dat is zeker in deze hectische, gestreste tijd een enorme luxe.' En hoewel Yin-houdingen niet altijd comfortabel voelen, is dát juist de oefening: leren hoe je in een ongemakkelijke situatie toch kunt loslaten en ontspannen.

Het 'navoelen' na een intense pose is een bijna euforische ervaring: 'De reset die ontstaat na een houding, wanneer afvalstoffen in beweging komen en je voelt hoe je jezelf energetisch voedt; dat is magisch. De energie stroomt letterlijk weer vrijuit door je hele lichaam. Dat kan leiden tot een emotionele of energetische ontlading.

Fysiek gezien zorg je er met Yin voor dat de geleiachtige substantie in je lichaam, de fascia, wat vloeibaarder wordt. En dat is zeker met onze veelal zittend levenswijze heel gezond. Want vastzittend bindweefsel kan leiden tot allerlei pijnklachten. Yin is daarmee zowel emotioneel als fysiek een heerlijke methode om jezelf ontspannen en soepel te houden.

Class trainer: Nathalie

Teacher, Owner & Founder SimplYoga