Awaken Flow 

Voor wie klaar is om zijn grenzen te verleggen.

Kom je regelmatig naar de les en ben je klaar om je grenzen te verleggen ? Dan is deze sessie echt iets voor jou! 

We bouwen de les in een creatieve Vinyasa flow op naar een uitdagende houding of een houding die je al lang wil leren maar niet weet hoe je er moet in geraken. :) We leggen in deze les de focus op kracht en flexibiliteit maar ook op je bovenlichaam, je kern en je beenspieren. Veel van de houdingen die je doet zijn geleend uit de Ashtanga Yoga stijl. Het kan dan ook wel eens gebeuren dat we de Vinyasa Flow vervangen door een Ashtanga Remix sessie. Zweten hoort bij de les!

    Vinyasa 

    We ervaren hier de dynamische stroom van Vinyasa. We bewegen soepel en vloeiend. We bewegen bewust en met aandacht op de adem. Je focus komt in je lijf en gaandeweg vind je mind rust en stilte. Deze les kenmerkt zich door een serie van asana's (yogahoudingen) die in een rustige doorgaande flow worden uitgevoerd. De bewegingen gaan vloeiend in elkaar over. De synchronisatie van adem en beweging -karakteristiek voor deze yogavorm- heet Vinyasa en creëert een flow: zo wordt je yogabeoefening een meditatie in beweging.  

    Ashtanga Remix

    Ashtanga is een vorm van Yoga met vaste reeks. Je neemt tijdens de les een gevarieerd aantal houdingen aan, staande houdingen, zittende houdingen en afsluithoudingen. Je hebt hier vooral de tijd om te leren hoe je in je houding komt. Na elke houding beweeg je door naar de volgende houding. De (Vinyasas) of transities tussen de houdingen zorgen ervoor dat je lichaam voldoende warm wordt en blijft. Op fysiek niveau bouw je zowel kracht als flexibiliteit op en werk je aan je uithoudingsvermogen. Dankzij deze les leer je de grenzen van je eigen lichaam beter kennen en verleg je ze ook stap voor stap. Zweten hoort bij de les. De docent volgt elke leerling nauwkeurig op.

    Ben je al ver gevorderd in je Ashtanga practice dan zal de docent instructies geven wanneer je klaar bent om je grenzen nog iets verder te verleggen .