Yoga for Kids

Fun fun fun

Van 4 tot 10 jaar (of iets meer)

Je kan ons boeken voor alle soorten evenementen met kinderen en wij verplaatsen ons graag naar de bestemming. 

We passen onze les aan volgens het thema van jullie evenement.

We geven ook workshops in onze studio.

Contact of boeking : simplyoga@outlook.be

Het nut van kinderyoga :

Misschien sta je er niet bij stil, maar je kind krijgt vandaag ontzettend veel prikkels te verwerken via televisie, school, computer, gsm, hobby's, voeding, ... Bovendien wordt er ook veel van hen verwacht: heel de dag stilzitten aan een bank, geconcentreerd zijn en blijven, huiswerk maken, taakjes in het huishouden doen, na schooltijd nog hobby's beleven, enzovoort. Voor sommige kinderen lukt dit vlot, voor anderen wordt dit teveel. Laatstgenoemden kunnen uit zelfbescherming de verbinding met zichzelf en de buitenwereld loslaten en hierdoor (volledig) uit balans geraken. Dit kan leiden tot concentratieproblemen, faalangst, boosheid, agressief gedrag, slaapstoornissen, lichamelijke klachten, afgeslotenheid, ... De maatschappij heeft hiervoor etiketjes klaarliggen: ADHD of hyperkynetisch zijn, ADD, Autisme, Hoogsensitief zijn, ... Ook gepaste medicatie is gefabriceerd zodat deze kinderen braaf in het plaatje passen. Het spijtige hieraan is dat er niet naar de oorzaak wordt gegaan. De kern van het probleem wordt tot nu toe vaak over het hoofd gezien. Kinderyoga kan wel een goede oplossing bieden.


Wat is kinderyoga ?

Tijdens kinderyoga worden kinderen op een speelse manier uitgenodigd om in contact te komen met zichzelf en met de buitenwereld. Kinderyoga omvat veel meer dan dat je denkt. Bij het uitbeelden van een verteld verhaal worden kinderyoga houdingen, relaxatie, dans en beweging, ademhaling, massage, meditatie en visualisatie, kinderyoga spelletjes, het gebruiken van verbeeldingskracht, creatief zijn op een kindvriendelijke manier aangeboden en uitgevoerd. Door de afwisseling van actie, beweging, ontlading en rust en relaxatie tijdens kinderyoga (her)ontdekken kinderen de mogelijkheden van hun lichaam. Ook hun innerlijke wereld wordt bij kinderyoga aangesproken. Wat een positief zelfbeeld en een gegrond vertrouwen en innerlijke rust teweeg brengt. Wat dan weer bijdraagt tot betere en langere concentratie, positief denken, respectvol omgaan met zichzelf en anderen, durven opkomen voor zichzelf en de wereld om je heen, ...
Kinderyoga houdt tevens het lichaam soepel, verbetert de motoriek en brengt hierdoor ook een gezonde nachtrust.
Tijdens kinderyoga wordt er geen (prestatie)druk en verwachtingen ervaren. De kinderen voelen dat ze gewoon mogen zijn wie dat ze zijn.