MEDITATIE

Gun jezelf een waardevol moment. 

Meditatie is een geleidelijk proces. Veel wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat een dagelijkse meditatie oefening een positief effect kan hebben op je geest. Je kan het hier zelf ervaren.  

Zie de eerste sessie als een reis waarin je de verschillende stappen van meditatie gaat ontdekken. Laat al je oordelen en verwachtingen los en probeer gewoon nieuwsgierig te zijn met wat er in je gebeurt. Neem een dagelijks terugkomende afspraak, creëer een zelf-zorg routine. 

Ik wens je een goede sessie toe!

Nath.


Nog enkele tips : Ga in een rustige ruimte zitten waar je niet gestoord kan worden, zit comfortabel op een stoel zonder met je rug tegen de leuning te zitten, voeten op de grond, armen en benen niet gekruist of kom in kleermakerszit met je handen open op je bovenbenen. Beweeg een beetje met de heupen tot je je balans kan vinden. Erger je niet wanneer het niet meteen lukt. Je zal afgeleid worden en dat is normaal, zelfs onvermijdelijk. Merk op wanneer je afdwaalt, accepteer het, kijk waar je gedachten naartoe zijn gegaan en breng je aandacht vriendelijk terug naar de fysieke sensaties in je lichaam. 

Door meditatie ontdek je een draagbaar paradijs in je hart

GOEROE YOGANANDA