YOGA LIFESTYLE

'Yoga does not just change the way we see things, it transforms the person who sees.'
- B. K. S. Iyengar -

Een levensstijl is een weerspiegeling van je waarden, je ervaringen, je kijk op de wereld en je houding. Het is een manier om je eigen ik te definiëren. 

Maar wat is nu het geheim van een gezonde, gelukkige yogi levenstijl? Hoe minimaliseer je stress, hoe voed je je lichaam met gezond eten? Welke leesboeken mogen niet ontbreken op je nachtkast? Hoeveel keer per week moet je yoga beoefenen om een Yoga wereld te creëren?

Ik help je graag verder door alle deze componenten.

Love, 

Nath.


Het achtvoudige pad

Je hebt er waarschijnlijk al over gehoord, maar wat is het precies?

Het is een richtlijn voor een zuiver leven en helpen je bij het maken van de juiste keuzes. Yoga betekent 'union', een staat waarin lichaam, ziel en geest samensmelten en er bewustzijn ontstaat. Om die staat aan te wakkeren zijn er verschillende soorten oefeningen die onder de term 'yoga' vallen. Zo kun je fysieke houdingen (Asana's) in een bepaalde volgorde uitvoeren, ademhalingsoefeningen doen (Pranayama) of mediteren (Dhyana). Maar daarnaast zijn er ook een aantal praktische richtlijnen die je helpen om in een liefdevolle staat van zijn te komen (Yama's en Niyama's). Ze komen allemaal terug in het Achtvoudige pad zoals Patanjali opschreef in de Yoga Sutra's. Het achtvoudige pad van Yoga bestaat uit 8 onderdelen die samen het geheel van Yoga vormen. Lees hier verder


Tips om jezelf een waardevol moment te gunnen tijdens een online video of audio les.

  • Maak het gezellig, gebruik muziek in de achtergrond van op een ander toestel.
  • Gebruik kaarsjes en wierook voor oa. bij de meditatie lessen.
  • Herhaal de Yoga sessies meerdere keren, zo ga je op termijn evolueren en meer genieten van de flow. Je zal je ook beter kunnen verdiepen in je practice en je zal groeien.
  • Wees lief voor jezelf. Ken je grenzen. 
  • Als je voelt dat de les te zwaar is, volg dan een andere sessie met lager level.
  • Geniet van je les!

"You'll never change your life until you change something you do daily. The secret of your success is found in your daily routine."...


Volg ons op Spotify

Voor mij geeft mooie muziek een extra dimensie aan mijn lessen. Het steekt bij mij erg nauw: muziek moet niet te aanwezig zijn, een beetje minimalistisch, repetitief van aard, waardoor je wegzakt in een diepe(re) staat van bewustzijn. Geen liedjes dus waar je naar wilt luisteren, maar alleen nummers die aanvoelen als klanken, als sferen.

Tip: Ik gebruik deze muzieklijsten ook vaak wanneer ik moet homeworken, het verbreedt je concentratievermogen. 

The power of the Moon!

Elke maanfase heeft een unieke betekenis, en die van een nieuwe maan is het meest bijzonder (ook al zie je er niets van aan de hemel). Spiritueel gezien symboliseert de opkomst van de maan een nieuw begin. Ook voor jezelf is het een uitgelezen moment voor een fonkelnieuwe start, of je nu wel of niet in haar krachten gelooft.

Bij volle maan absorberen we de energieën om ons heen, of we dat nou door hebben of niet. De energieën kunnen aan ons blijven kleven. Met de kracht van de volle maan is belangrijk om je lichaam energetisch te reinigen met zachte vloeiende yogabewegingen en je weer op te laden met meditatie. 

2 x per maand, op een donderdagavond kan je als absolute beginner of als ervaren yogi mee komen genieten van een meditatieve, herstellende yoga sessie in de studio of outdoor. Perfect voor de liefhebbers van de zachte Yin lessen maar ook voor de liefhebbers van flow lessen maar met veel meer zachtheid.